sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Dopravu komplikuje sníh, platí výstraha před tvorbou sněhových jazyků

Silnice na Šumpersku a Jesenicku pokrývá místy rozbředlý sníh. Od středních poloh na nich leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

Vozovky v ostatních částech Olomouckého kraje jsou povětšinou po chemickém ošetření mokré, případně vlhké, místy komplikuje dohlednost sněžení. I tam by proto měli dbát řidiči opatrnosti. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

V polohách nad 600 metrů nad mořem na Šumpersku a Jesenicku začne od dnešních 10:00 až do středečních 06:00 platit výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před tvorbou sněhových jazyků. Řidiči by proto neměli podle meteorologů zapomenout na zimní výbavu, sněhové řetězy ani nářadí k případnému vyproštění auta ze sněhu. V Olomouckém kraji je převážně zataženo, místy fouká slabý vítr.

Teplota se ráno pohybovala od minus čtyř do minus plus jednoho stupně Celsia. Odpolední maxima by podle předpovědi měla dosáhnout tří stupňů, na horách minus dvou stupňů Celsia. Přes den bude zataženo až oblačno s občasným sněžením, na horách trvalejším. V nižších polohách lze odpoledne očekávat i déšť nebo déšť se sněhem. Vát bude mírný severozápadní vítr, od vyšších poloh čerstvý, který může v nárazech překonat rychlost 50 kilometrů v hodině a místy vytvářet sněhové jazyky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, jazyky, sníh, doprava, silnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.