úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sněhové jazyky, námraza, rozbředlý sníh, s tím vším se musí potýkat řidiči dnes ráno v Olomouckém kraji

Na D35 na 263. kilometru mezi Olomoucí a Hranicemi se tvoří podle správců silnic námraza, na dálnici u Dolního Újezdu musejí řidiči počítat se sněhem na vozovce.

S rozbředlým sněhem, se sněhovými jazyky či s námrazou musejí dnes ráno počítat řidiči na téměř všech silnicích Olomouckého kraje. Zvýšená opatrnost je nutná především na Šumpersku a Jesenicku, ale i ve vyšších polohách ostatních částí kraje. Silničáři navíc upozorňují na silný vítr a sněžení. Silnice všech tříd jsou ale sjízdné, vyplývá z dat Ředitelství silnic a dálnic. Na Jesenicku je opatrnost nutná především u Ostružné, kde se tvoří námraza. V okrese leží rozbředlý sníh po údržbě chemickým materiálem na hlavních tazích i vedlejších cestách.

Na vozovkách udržovaných inertním materiálem leží sníh krytý posypem. Také na Šumpersku leží rozbředlý sníh i na silnicích prvních tříd, kvůli nárazovému větru se navíc na vedlejších cestách mohou tvořit sněhové jazyky. Opatrnost je nutná i v ostatních částech Olomouckého kraje.

Zimní nástrahy čekají řidiče například také ve vyšších polohách Šternberska, i zde leží na vozovkách rozbředlý sníh a tvoří se kvůli silnému větru sněhové jazyky. Ty se mohou tvořit i ve vyšších polohách na vedlejších cestách Přerovska.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, doprava, námraza, sníh, počasí, jazyky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.