pátek 26. dubna 2024 Oto

Silné sněžení dnes ráno komplikuje dopravu v Olomouckém kraji

Dopravu v Olomouckém kraji komplikuje dnes ráno místy silné sněžení, které snižuje dohlednost. Silnice v nižších polohách pokrývá převážně rozbředlý sníh, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

Pozor musejí řidiči dávat i ve vyšších polohách, kde leží na vozovkách většinou souvislá uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Především na Šumpersku a Jesenicku je navíc v některých úsecích zledovatělá. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR. V části kraje platí až do dnešního poledne výstraha meteorologů před vydatným sněžením. V regionu je převážně zataženo, teplota se ráno pohybovala od minus tří do plus jednoho stupně Celsia. Místy fouká slabý vítr.

Odpolední maxima by podle předpovědi měla vystoupat ke třem stupňům Celsia, na horách však pouze k nule. Přes den bude zataženo se sněžením, místy i vydatnějším. V polohách pod 500 metrů nad mořem se přechodně objeví i déšť se sněhem, ojediněle déšť. K večeru očekávají meteorologové místy protrhávání oblačnosti a postupně sněhové přeháňky. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr. Postupně se bude měnit na severozápadní až severní, jehož rychlost může místy v nárazech překonat 50 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, doprava, počasí, silnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.