pátek 29. března 2024 Taťána

Po nočním sněžení leží na silnicích v Olomouckém kraji rozbředlý sníh. Silničáři varují před silným větrem

Většinou rozbředlý sníh na cestách čeká dnes po nočním sněžení motoristy v Olomouckém kraji. Sníh či jeho zbytky pokrývají téměř všechny vozovky v regionu, včetně hlavních cest.

Silnice jsou sjízdné, zvýšená opatrnost je ale nutná. Na D35 mezi Olomoucí a Hranicemi upozorňují správci silnic navíc na námrazu, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na Jesenicku leží rozbředlý sníh či jeho zbytky na hlavních tazích i vedlejších cestách, silničáři navíc upozorňují na silný vítr. Podobná situace je také na sousedním Šumpersku, sníh leží i na hlavním tahu přes Červenohorské sedlo. O nic lepší není situace ani v níže položených okresech. Kolem Litovle na Olomoucku jsou sice silnice většinou mokré po chemickém ošetření, správci silnic ale nabádají k opatrnosti kvůli možné tvorbě náledí.

Na Šternbersku leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém zásahu silničářů na hlavních tazích i vedlejších cestách, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Prostějovsku jsou dálnice mokré, silnice vedlejších tříd však pokrývají zbytky rozbředlého sněhu. Ve vyšších polohách se mohou kvůli silnému sněhu vytvářet sněhové jazyky. Na Přerovsku je potřeba dbát na opatrnost na dálnici na na 263. kilometru, silnice může být kluzká kvůli námraze. U Dolního Újezdu na tomto tahu leží sníh na vozovce. Ostatní silnice v okrese jsou podle silničářů již většinou mokré po chemickém ošetření.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, doprava, počasí, silnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.