středa 24. dubna 2024 Jiří

Policisté se v rámci dopravně bezpečnostní akce zaměřili na kontrolu zimní výbavy

Koncem pracovního týdne se policisté šumperského dopravního inspektorátu vypravili spolu s krajským koordinátorem BESIPu Miroslavem Charouzem na Skřítek. Tam společně dohlíželi hlavně na dodržování povinností řidičů spojených s provozem aut v zimním období.

„Hlídky se zaměřily zejména na použití a stav zimních pneumatik a dodržování toho, zda řidiči neřídí vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza či sníh, které by jim zabraňovaly ve výhledu z vozidla. Zjišťovali také, zda se na vozidlech nenachází led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Tato povinnost platí samozřejmě také pro přepravovaný náklad,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Horší situace však nastala v závěru této bezpečnostní akce, kdy se policisté zaměřili také na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci. Během několika málo minut ji překročilo hned pět řidičů. Jeden z nich dokonce o 30 km/h, i když silnice byla namrzlá.

„Vzorní řidiči obdrželi po kontrole drobné dárky v podobě předmětů s reflexními prvky. Ve snaze zmírnit nepříznivý vývoj na úseku dopravní nehodovosti budou policisté v bezpečnostních opatřeních obdobného charakteru nadále pokračovat,“ dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, doprava, akce, bezpečnost, kontrola

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.