středa 24. dubna 2024 Jiří

Zdrogovaná řidička usedla za volant i přes tři zákazy řízení. O pár hodin později se stejně provinil její přítel

V úterý dopoledne kontrolovali policisté řidičku ve Vrahovické ulici v Prostějově. Zjistili, že žena řídila pod vlivem drog. O několik hodin později se stejného prohřešku dopustil i její přítel.

Čtyřiadvacetiletá řidička Volkswagenu měla v sobě amphetamin/metamphetamin. Navíc žena má rozhodnutím Magistrátu města Přerova a rozsudky okresních soudů v Olomouci a Prostějově vysloveny celkem tři zákazy řízení a to až do června roku 2022.

Stejné auto kontrolovali policisté ještě tentýž den krátce před půlnocí, tentokrát v ulici Palackého v Prostějově. Volkswagen řídil osmadvacetiletý přítel ženy, která byla kontrolovaná dopoledne. Kontrola měla shodný průběh. I muž měl vysloven zákaz řízení, ale narozdíl od své přítelkyně pouze jeden. Výsledek orientační zkoušky na přítomnost zakázaných látek byl stejný jako u jeho přítelkyně. Tedy přítomnost látky amphetamin/metamphetamin.

„V obou případech policisté zakázali další jízdu a oba řidiči jsou podezřelí z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za uvedený přečin jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Za přestupek pak pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, alkohol, partner, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.