pátek 29. března 2024 Taťána

Chodec se pořádně nerozhlédl a vstoupil na silnici. Řidič strhl volant, aby se mu vyhnul a ve smyku naboural

U autobusové zastávky v Sobotíně došlo k dopravní nehodě v pátek před osmou hodinou večer. Výsledkem nehody je zraněná osoba a tři poškozená auta.

Dvaačtyřicetiletý muž, který vystoupil z autobusu jedoucího od Šumperku, měl v úmyslu přejít silnici na protější parkoviště k místní restauraci. Chodec se však pořádně nerozhlédl a vstoupil zpoza zadní části autobusu do jízdní dráhy řidiči Renaultu Megane, který jel ve směru od Rýmařova na Šumperk. Dvacetiletý řidič se snažil střetu s chodcem zabránit a strhl volant vpravo. I přesto však došlo k drobné srážce a muž upadl na silnici. 

Auto se však pro řidiče po tomto manévru stalo těžce ovladatelné, protože vjel na zasněžené parkoviště. Ve smyku pak narazil do zaparkované škodovky, která se vlivem nárazu posunula a poškodila vedle zaparkovaný Land Rover.

„Při nehodě utrpěl chodec lehké zranění, které si vyžádalo pouze jednorázové ošetření. Škoda způsobená na zúčastněných vozidlech byla předběžně odhadnuta na 220 tisíc korun. Řidič osobního vozu se na místě podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. Chodec se orientační dechové zkoušce podrobit odmítl. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, policie, Sobotín

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.