čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Co stálo za dopravními nehodami? Úlek z velkého ptáka, nezabrzděné auto i námraza na silnici

V uplynulých dnech řešili šumperští policisté několik dopravních nehod, při kterých vznikla vysoká škoda.

Ve středu 6. února ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě osobního auta v katastru obce Staré Město. Řidič jel Volkswagenem ve směru od obce Stříbrnice. Na zledovatělé silnici dostal smyk a čelně narazil do skály. Na vozidle vznikla škoda za 80 tisíc korun.

O dvě hodiny později policisté zamířili k poněkud kuriózní dopravní nehodě do Šumperku, kde byly poškozeny tři osobní auta. „Čtyřiačtyřicetiletá řidička zaparkovala svůj vůz značky Peugeot 307 na parkovišti v ulici Langrova. Po zaparkování od vozidla odešla, aniž by ho dostatečně zajistila proti volnému pohybu. Peugeot začal samovolně couvat a narazil do zadní části neznámého vozu Mitsubishi. Řidič mitsubishi obhlédl svůj vůz a z místa odjel. Tímto znovu uvolnil cestu vozu Peugeot, který začal opět couvat. Postupně pak narazil do dvou zaparkovaných vozů značky Opel a Škoda Fabia. Na všech třech vozidlech vznikla škoda za 100 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Další den, 7. února, policisté řešili dopravní nehodu nejen s vysokou škodou. Havárie si vyžádala také tři zranění. Po patnácté hodině projížděl devětasedmdesátiletý muž svou škodovkou Šumperkem. Podle jeho slov se v ulici Zábřežská leknul většího ptáka, který mu proletěl před čelním sklem. Řidič strhl řízení vlevo, přejel do protisměru a čelně narazil do Fiatu Panda. Při dopravní nehodě došlo ke zranění jak obou řidičů, tak také spolujezdkyně z vozu Fiat. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 140 tisíc korun.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehody, přehled, silnice, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.