čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VÍKEND PODLE DRBNY: Zajděte s dětmi na kreativní LEGO odpoledne, běžte fandit na fotbal nebo si užijte novou operetu v divadle

Děti můžete vzít tento víkend na pohádkové představení nebo zábavné LEGO odpoledne. Pokud máte rádi fotbal, tak běžte povzbudit naše borce na důležitý sobotní zápas. A milovníci divadla mohou zajít na premiéru operety Orfeus v podsvětí. Jestli jste nedošli na masopust minulý týden v Olomouci, pak máte ještě šanci vychutnat si všelijaké dobroty ve Šternberku.

PÁTEK

Premiéra operety Orfeus v podsvětí proběhne dnes v 19:00 v Moravském divadle. Inscenaci připravuje Oldřich Kříž, který se souborem opery a operety před sedmi lety uvedl úspěšný Nápoj lásky.

PSALI JSME: Moravské divadlo uvede v páteční premiéře operetu Orfeus v podsvětí

XX. reprezentační ples Fakultní nemocnice Olomouc se bude konat v Clarion Congress Hotel, a to od 19:30. Tanečním večerem bude provázet skupina Boom Band Jiřího Dvořáka - koncertní a doprovodná kapela největších pěveckých hvězd. Součástí doprovodného programu bude imaginativní světelná show Ilusias - UV Light & Fire show a ukázka moderní magie. Večerem vás provede Petr Kubes, který je člen činohry Moravského divadla v Olomouci. Vstupenky v hodnotě pět set korun zakoupíte na pokladně FN Olomouc v budově ředitelství.

SOBOTA

Masopustní jarmark ve Šternberku, který startuje v devět hodin ráno, má co nabídnout! Na šternberském Hlavním náměstí se to bude hemžit maskami a o zábavu se postarají kejklíři. Pro děti budou připraveny pohádky a krásný dobový kolotoč. K poslechu a tanci zahraje harmonikář, flašinetář a další. Po celou dobu můžete ochutnávat zabijačkové speciality. Každé dítě, které přijde v masce, dostane malou odměnu. Všichni se mohou zúčastnit průvodu masek. Akce potrvá do 14:00.

V sobotu od 15:00 startuje na Andrově stadionu 22. kolo FORTUNA:LIGY. SK Sigma Olomouc si to rozdá s 1. FK Příbram. Podpořte naše fotbalisty v zápase o důležité ligové body a přijďte fandit! Vstupenky lze zakoupit každý všední den v klubovém Fanshopu od 10:00 do 17:00 nebo zde.

NEDĚLE

Kdo si hraje, nezlobí. Zajděte s dětmi do Olomouc CITY, kde si se budou konat Hrátky s kostkami LEGO. Děti si v době od 14 do 17 hodin mohou postavit něco z LEGA na téma Superhrdinové, Piráti, Princezny, Ninjago, Transformers. Čeká na vás i stavění pohyblivých modelů, auta na dálkové ovládání a také soutěže a hry pro děti. Vstup na akci je zdarma.

V 15:00 začíná pohádkové představení Tři prasátka v Kašpárkově říši. Klasická pohádka vypráví příběh o třech prasátkách a zlém hladovém vlkovi. Představení je rozděleno na tři jednání a dvě přestávky, celkem potrvá hodinu.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Fakultní nemocnice Olomouc, SK Sigma Olomouc, Moravské divadlo Olomouc, Olomouc CITY, Kašpárkova říše

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.