úterý 19. března 2024 Josef

Řidič pod vlivem extáze ujížděl policistům městem. Nikdy nevlastnil řidičský průkaz

Ve středu po druhé hodině odpoledne byli policisté svědky dopravního přestupku řidiče škodovky. Při výjezdu z Komenského do Palackého ulice v Prostějově nedal řidič přednost po hlavní silnici jedoucímu autu.

„Policisté vozidlo ihned začali pronásledovat. V Blahoslavově ulici si řidič policistů všiml a pokusil se jim ujet. Nejprve dvakrát objel okruh ulicemi Hliníky, Plumlovská a Blahoslavova a poté jel Plumlovskou ulicí směrem z centra. Z Plumlovské ulice odbočil do Šlikovy a pokračoval dále Mánesovou, Riegrovou, Jungmanovou, Bohumíra Šmerala, Mlýnskou, Palackého a Komenského do ulice Sádky. Tam před okružní křižovatkou na Petrském náměstí musel zastavit, protože vjezd do křižovatky blokovala jiná vozidla. Z automobilu tedy řidič vyběhl a pokusil se policistům utéct pěšky. Ve vozidle zůstala pouze řidičova jednašedesátiletá spolujezdkyně. Utéct se muži však nepodařilo a ve Wolkerově ulici byl policisty dostižen a za použití donucovacích prostředků zajištěn,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Jednačtyřicetiletý muž z Prostějovska při své bezohledné jízdě nerespektoval dopravní značky a dopustil se řady přestupků. Navíc mu byla zjištěna přítomnost návykových látek v těle, a to extáze a amphetamin/metamphetamin. Policisté zjistili, že muž nikdy nebyl držitelem řidičského průkazu a už jednou vykonal dvouletý trest zákazu řízení.

„Muž je pro své současné jednání podezřelý z několika dopravních přestupků. Z nich nejpřísněji postižitelným je řízení vozidla bez řidičského oprávnění. Za ten mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let. Další jízdu policisté muži pochopitelně zakázali,“ dodal Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, honička, doprava, drogy, řidič

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.