pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Vraťte se do dětství a pohrajte si, vyrobte si hand made výrobky nebo zajděte na basket

Tento víkend se můžete vypravit na basketbalový zápas, výstavu hraček a modelů nebo si můžete něco pěkného vyrobit.

PÁTEK

Parádní akci s názvem Femislam 2019 můžete navštívit dnes od 20:00 v Divadle hudby. Půjde o čtvrtý ročník mistrovství žen ve slam poetry. Letos v předvečer MDŽ. Vystoupí pouze vybrané básnířky a performerky, které se za uplynulý rok ocitly na stupňích vítězů. Máte se tedy na co těšit. Večerem vás provede Bob Hýsek a vstupné vyjde na 120/180 Kč.

SOBOTA

Pokud nevíte kam s dětmi vyrazit v sobotu, tak zavítejte na výstavu hraček, stavebnic, deskových her, For Model na Výstavišti Flora Olomouc. V sobotu i neděli od 9:00 do 18:00 (v neděli do 17:00) můžete vyzkoušet novou airsoft střelnici, playzone, živé RC modely, autodráhy a čekají na vás i ukázky 3D tiskáren nebo se můžete vyfotit se Star Wars. Na výstavu se můžete svézt historickým vlakem z Hlavního nádraží Olomouc. Vstupné je: plnoplátci 80 Kč (online 70 Kč), senioři 50 Kč (online 40 Kč), děti 6 – 15 let 50 Kč (online 40 Kč), děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P zdarma, školní výpravy (pátek nad 10 osob) vč. pedag. doprovodu 20 Kč/os.

PSALI JSME: Nenechte si ujít FOR MODEL 2019 s novinkami a Star Wars

Od soboty od 9:00 můžete ve Střední škole polytechnické navštívit výstavu Tvořivá Olomouc, která je zaměřená na tvoření pro dospělé i děti. Na místě zakoupíte různé kreativní potřeby a sami si můžete vyrobit originální kousky. Čekají na vás i zajímavé workshopy. Vstupné na akci je pro dospělé na jeden den 60 Kč, na dva dny 100 Kč. Pro studenty/důchodce jednodenní 40 Kč, dvoudenní 70 Kč. Děti do 150 cm/ZTP mají vstup zdarma.

NEDĚLE

Do kabiny řidiče tramvaje se můžete podívat v neděli od 14:00. Prohlídka bude probíhat každou půl hodinu, ale je nutná rezervace předem. Cena vstupu je 25 Kč a děti do jednoho roku mají vstup zdarma.

Třetí domácí basketbalový zápas nadstavbové části se bude hrát v neděli od 18:00 v Gymnáziu Čajkovského. Půjde o páté kolo nadstavbové skupiny C o 1. - 6. místo. Přijďte fandit i vy.

 

Autoři | Foto Facebook Slam poetry, Výstaviště Flora Olomouc a.s., Tvořivá Olomouc, Tramvaj do stanice Touha, Basketbal Olomouc

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.