pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUÁLNĚ: Olomoucká zoologická zahrada zůstává kvůli kalamitě zavřená

, aktualizováno 12. března 2019, 8:16

Z důvodu kalamity po noční vichřici zůstane dnes zoo uzavřena. Toto oznámení se v pondělí ráno objevilo na webu olomoucké zoologické zahrady. Dnes jej doplnilo vyjádření o tom, že zahrada zůstane zavřená i v úterý.

V olomoucké zoologické zahradě jsou po pádech dřevin poničeny některé ploty. Kvůli tomu se ze svých ubikací dostali někteří kopytníci. Výběhy opustilo menší stádo jelenů sika a daňci evropští, celkem v počtu osmi kusů. Poškozeny jsou i ploty několika výběhů a střechy na ubikacích. Všechna nebezpečná zvířata byla řádně zabezpečena a nedošlo k jejich úniku, informuje zoo na svém facebooku.

„Noční vichřice nám tady v zoo udělala velkou paseku. Vzhledem k tomu, že cesty v zoologické zahradě jsou ještě pořád neprůjezdné, rozhodli jsme se minimálně pro dnešek zahradu uzavřít,“ pověděla v pondělí Karla Břečková z olomoucké zoo. V úterý zoo vyvěsila na svém facebooku prohlášení o tom, že i v úterý 12. března zůstane zoo z důvodu kalamitního stavu po vichřici uzavřena.

ČTĚTE TAKÉ: Den s ošetřovatelem: Zoo má dvě tváře. Ta druhá se ukazuje, když jdeme domů

„Jsme si vědomi, že jsou jarní prázdniny, ale bohužel nám situace nedovolí otevřít. Cesty zde nejsou bezpečné ani na pěší průchod. V tuto chvíli odstraněňujeme největší škody,“ doplnila Karla Břečková.

Foto Facebook ZOO Olomouc

Štítky zoo, kalamita, omezení, uzavřeno, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.