úterý 19. března 2024 Josef

Podmínky jsou stále dobré, zájem o lyžování však slábne. Zimní sezóna pomalu končí

Lyžařská sezona v Olomouckém kraji končí a v provozu už zůstávají pouze vleky v Jeseníkách, kde lze vyrazit i na běžky. V nižších polohách Olomouckého kraje se kvůli oteplení a výraznému úbytku sněhu nelyžuje. Poslední sjezdovky nedaleko Olomouce byly uzavřeny na začátku tohoto týdne.

Svahy v Jeseníkách navzdory oteplení stále pokrývá několik desítek centimetrů sněhu. Na Ovčárně pod horou Praděd je v průměru až 190 centimetrů. Podle dispečera Horské služby Jeseníky je na horách v provozu většina velkých lyžařských areálů, některé už ale s omezením.

Dobré podmínky pro lyžování jsou hlavně ve vyšších polohách Jeseníků, kde ještě denní teploty nestoupají výrazně nad nulu. „Návštěvnost je ale minimální," podotkl dispečer horské služby.

Zřejmě poslední lyžařský víkend bude tento týden v Branné na Šumpersku. „Zájem o lyžování je už velmi slabý a sněhu také moc není," řekl dnes provozovatel areálu Rostislav Procházka. Vysoké denní teploty se podle něj negativně podepsaly na kvalitě sněhu.

Lyžuje se také na Červenohorském sedle na pomezí Jesenicka a Šumperska. „Podmínky jsou stále velmi dobré a svahy upravené," uvedli provozovatelé areálu. Dostatek sněhu je na všech tamních sjezdovkách.

V provozu jsou vleky i v Karlově. „Ve Ski Aréně Karlov se bude lyžovat do 31. března. Nicméně už s omezeními, kdy nebudou v provozu všechny sjezdovky. Na sjezdovkách však stále leží více než 50 centimetrů sněhu," řekl Jaroslav Lukeš ze Ski Arény Karlov v Karlově pod Pradědem.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.