pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Lověšický podjezd bude zítra pro autobusovou dopravu uzavřen

Lověšický podjezd, který je jedinou autobusovou spojnicí z Přerova do místní části, bude v pondělí 1. dubna od 8 do 14 hodin pro městskou dopravu uzavřen. Zajištěn je ale náhradní provoz.

„V daném čase bude v podjezdu vypnuta elektřina – a kvůli této odstávce nemohou být funkční čerpadla, která v podjezdu odčerpávají vodu. Protože nikdo neodhadne, jestli v tento čas autobusy přes vodní překážku projedou, bylo doporučeno, aby autobusy podjezd nevyužívaly,“ vysvětlil radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Aby ale nedošlo k situaci, kdy se lidé nedostanou do místní části Lověšice, nebo z ní, je naplánován náhradní provoz. Po osmé hodině budou ukončeny nebo naopak zahájeny linky na dočasně zřízené zastávce před lověšickým železničním podjezdem, tam mohou cestující nastupovat i vystupovat. „První autobusový spoj, který průjezdem projede, dorazí na zastávku Lověšice –​ točna ve 14 hodin,“ upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu. Dopravce bude cestující informovat v autobusech a na označnících.

 

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky doprava, Lověšický podjezd, uzavírka, autobus, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.