čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V sobotu v Olomouci odstartuje turistická sezóna. Nabídne nové turistické trasy, mobilní aplikaci i tradiční akce

V Olomouci startuje turistická sezóna a nabídne nové prohlídky, tradiční akce, ale i možnost prohlédnout si památky přes mobilní aplikaci. Turistická sezóna bude letos zahájena v sobotu 6. dubna.

Cestovatelé budou moci navštívit veletrh Tourism Expo, který tou dobou bude probíhat na výstavišti Flora. Bohatý program čeká na návštěvníky před pavilonem A. Bude možnost ochutnat regionální potraviny, zajít na tématickou prohlídku nebo se dozvědět něco víc o turistických zajímavostech.

Musíme stavět na tom, co se osvědčilo, ale zároveň reflektovat nové trendy v cestovním ruchu a přicházet s moderními formáty turistické propagace. Olomouc má lákat, bavit a těžit co nejvíc ze svého potenciálu,“ říká náměstkyně primátora pro oblast cestovního ruchu Markéta Záleská.

Jedna z novinek bude otevření freskového sálu v ZŠ Komenium. Další prohlídkový okruh bude ve spolupráci s Arcidiecézním muzeem připraven pod názvem Za Zlatým sluncem Moravy. Na území města bude dokonce vyznačena Svatojakubská cesta, která navazuje na síť poutních tras vedoucích do Santiaga de Compostela. Průvodcovské služby v kostelech budou zajištěny od konce dubna do konce září.

Na sezónu budou připraveny aktualizované cyklomapy s tipy na výlety po okolí. Jako novinka pro cyklisty bude Arcibiskupská cyklostezka Olomouc-Kroměříž. Bohužel kvůli opravě radniční věže nebudou probíhat její prohlídky. Nicméně prohlídky Olomouc v kostce, kterých se můžete zúčastnit od června do září, nabídnou výklad o domovních znameních a významných osobnostech města.

Vznikla nová aplikace Panorama Olomouc, která umožní těm, kteří se nedostanou na radniční věž, podívat se na město a jeho památky mobilním telefonem. Ke každému objektu bude popis, fotka a kontakt s možností navigace k cíli. Aplikace bude pro iOS a Android zařížení, a to v angličtině, češtině, němčině. Chystá se i redesign webových turistických stránek.

Autoři | Foto Facebook Výstaviště Flora Olomouc a.s.

Štítky sezóna, Tourism Expo, zahájení, kultura, zábava, památky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.