sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Přerově kvůli uzavírce čtvrt roku neprojedou auta ulicemi Brabansko a Za Mlýnem

Rekonstrukce kanalizačního sběrače je důvodem uzavírky krajské silnice v přerovských ulicích Brabansko a Za Mlýnem. Od pondělí 15. dubna do úterý 9. července budou muset řidiči využít objízdnou trasu.

Jde o druhou větší dopravní uzavírku ve městě – od poloviny března je na čtyři měsíce uzavřena páteřní komunikace v Polní ulici. Řidiči budou muset být trpěliví.

„V současné době je silnice na Brabansku uzavřena kvůli pracím částečně, od poloviny dubna bude třeba ji zavřít úplně. Neprůjezdné budou po etapách postupně tři části komunikace,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Jak dále uvedl, od 15. dubna do 31. května se řidiči nedostanou na křižovatku v ulici Brabansko, dále pak na Malou Dlážku a do ulice Za Mlýnem.

Od prvního červnového dne do 16. června bude neprůjezdný úsek od pivnice Mlýn až po odbočku do ulice Bezručova. A od 17. června do 9. července se úplně uzavře silnice mezi dvěma restauracemi – U Labutě a Kormorán. „Řidiči budou muset volit objízdnou trasu přes Osmek, Velkou Dlážku a nábřeží Lukaštíka, a to obousměrně,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Uzavírka se dotkne také autobusů městské dopravy, které začnou jezdit rovněž přes objízdnou trasu – a jedna ze zastávek, ta u sokolovny, bude muset být bez náhrady zrušena. „Spoje linek 104, 106, 111 a 114 budou po celou dobu jezdit ze zastávky na Kopaninách přes ulici Osmek až na točnu u Střední zemědělské školy, kde se otočí a po stejné trase se vrátí zpět. Na ulici Velká Dlážka pak naváží na své původní trasy,“ uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

Po dobu uzavírky budou dělníci z firmy OHL ŽS vyměňovat stávají kanalizační potrubí za nové. Podle zástupce společnosti Petra Pumprly bude nová kanalizace větší, než je ta stávají – potrubí bude mít průměr až jeden metr, takže bude splňovat požadované parametry.

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky uzavírka, doprava, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.