úterý 19. března 2024 Josef

V nejvýše položeném zimním středisku v Jeseníkách se bude lyžovat do konce dubna

Na Ovčárně v Jeseníkách, kde funguje nejvýše položené zimní středisko na Moravě, se bude lyžovat i v dalších dnech. Naopak naposledy v letošní sezoně mohli dnes návštěvníci využít sjezdovky a vleky v areálu na Červenohorském sedle, řekli zástupci středisek. Další lyžařské areály v Olomouckém kraji ukončily svůj provoz už v předchozích týdnech.

Na svazích na Ovčárně se o víkendu podle provozovatele střediska Josefa Figury prostřídalo zhruba 500 návštěvníků. „V sobotu bylo pod mrakem, ale nepršelo. Dnes bylo dopoledne slunečno, odpoledne se zatáhlo. Lyžování bylo myslím si na perfektní úrovni, je tady tvrdá pista. Lyžovat budeme do 30. dubna. Vleky budeme pouštět podle zájmu návštěvníků, jeden pojede vždycky. Sněhu je pořád moře," řekl Figura.

Na Červenohorském sedle lyžovalo v sobotu asi 50 platících návštěvníků, dnes jich do střediska podle jeho pracovnice Marcely Sedláčkové dorazil zhruba trojnásobek. „V sobotu byla slabá návštěva, protože byla škaredá předpověď počasí. Nakonec se nevyplnila, byla u nás jen jedna drobná přeháňka. Dnes bylo sluníčko, lidí je o poznání více, skalňáci se přišli rozloučit s kopcem. Počasí nám docela zamávalo se sněhem, do příštího týdne nemá šanci vydržet," uvedla Sedláčková.

Na upravované stopy ve vyšších nadmořských výškách se mohou nadále vydat příznivci běžeckého lyžování. V nejvyšších partiích Jeseníků leží podle horské služby kolem 1,5 metru sněhu. Od pátku platí v horách už pouze první stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály, který značí nízké nebezpečí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.