čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Děti během dopravně preventivní akce rozdávaly řidičům jablka a citróny

Včera dopoledne se řidiči na Šumpersku setkali s netradiční silniční kontrolou.

„Šumperští dopravní policisté připravili ve spolupráci se zástupci šumperské pobočky Generali Pojišťovny a Krajským koordinátorem BESIP Ing. Charouzem dopravně preventivní akci s názvem „Jablko nebo citrón“, na které se podílely také děti ze základní škody v Bušíně a Rapotíně,“ pověděla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Během akce provedli policisté silniční kontrolu a děti pak řidiče odměnily jablkem, pokud mají vše v pořádku, ale také drobným dárkem. Ti, kteří se dopustili dopravního přestupku, se museli spokojit jen s kyselým citrónem. Cílem akce je také připomenout dětem pravidla bezpečného chování v silničním provozu a ukázat jim průběh silniční kontroly. 

„Dalším neméně důležitým cílem akce je preventivní působení na samotné řidiče, kteří se v průběhu silniční kontroly setkají tváří v tvář právě s těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Během dnešní akce děti rozdaly na čtyři desítky jablíček, ale také deset citrónů. I přes chladné ranní počasí se akce vydařila a děti si roli policistů velmi užily,“ dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, prevence, akce, děti, jablko, citrón, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.