čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Na střechách domů v Olomouci se pohybuje páv. Strážníky kvůli němu volat nemusíte

Na střechách a terasách domů v centru Olomouce se pohybuje páv korunkatý. Už o víkendu byl spatřen na Dolním náměstí, včera pak ve Ztracené nebo Denisově ulici a dnes opět na střechách domů na Dolním náměstí. Strážníky kvůli jeho pohybu volat nemusíte. Páv je pravděpodobně majetkem Výstaviště Flora Olomouc.

„S oznámením ohledně volného pohybu pávů se setkáváme zejména v lokalitách kolem Smetanových sadů, například v ulici Polské, ale poslední dvě oznámení o pohybu těchto zvířat jsme přijali včera, a to z ulice Denisova a Ztracená. Ani v jednom případě se zvíře po příjezdu strážníků na místě nenacházelo," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Strážníky volejte k odchytu jen v případě, že je zvíře agresivní, zraněné, působí malátně, omezuje bezpečnost a plynulost silničního provozu nebo se nachází v místě, odkud se nemůže samo bezpečně dostat. „Strážníci zvíře odchytí a převezou ho buď na veterinární kliniku k ošetření, nebo do příslušného útulku či záchytné stanice," popsal mluvčí strážníků.

„Páv s největší pravděpodobností pochází od nás. Teď je doba, kdy pávi vyrážejí na jarní výlety, není tedy nijak výjimečné, že se z parků vzdálí do jiných částí města," pověděla mluvčí Výstaviště Flora Olomouc Michaela Nováková. „V tomto konkrétním případě se snažíme sjednat nápravu, páva odchytit a umístit jej zpět do parku," dodala mluvčí.

Foto čtenáři OD

Štítky páv, zvíře, strážníci, odchyt, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.