pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Vodopád v Bezručových sadech bude obnoven. Funkční by měl být příští rok

V Bezručových sadech byl před desítkami let umělý vodopád. Bohužel je již dlouho nefunkční. Dočkáme se jeho obnovy?

Ta představa vody valící se z hradeb v Bezručových sadech se líbí mnoha obyvatelům našeho města. „Pamatuji si na ten vodopád. Byla jsem hodně malá a tehdy jsem si k němu ráda chodívala hrát. Bylo by pěkné, kdyby i naši potomci mohli zažívat pěkné chvilky na tom místě. Bylo by to příjemné oživení,“ řekla obyvatelka Olomouce paní Milada.

PSALI JSME: Vodopád v Bezručových sadech bude nejspíš obnoven. Nefunkční je od osmdesátých let

Vodopád byl postaven v roce 1965 pro zahradnickou výstavu, která o rok později dostala název Flora Olomouc. V místech kde park ústil do Kosinovy ulice padala voda ze skal do kterých jsou zaklesnuty městské hradby. Pod vodopádem bylo malé jezírko. Bohužel od osmdesátých let je vodopád nefunkční. Mělo by však dojít k jeho obnově.

„V tomto týdnu proběhlo jednání na místě. Odehrálo se na úrovni náměstka primátora Martina Majora a Výstaviště Flora Olomouc. Na jednání se řešila příprava a detaily realizace obnovy vodopádu v Bezručových sadech. Ta musí proběhnout také ve spolupráci se SIGMOU Lutín (dodavatel technologie) tak, aby byl zahájen provoz vodopádu na jarní Floru Olomouc v roce 2020,“ uvedla mluvčí radnice Radka Štědrá.

Autoři | Foto Facebook Za krásnou Olomouc

Štítky vodopád, Bezručovy sady, příroda, obnova, park

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.