čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Senioři se dnes zúčastnili cestování po kraji. Navštívili Javorník i jeskyně Na Pomezí

Staré autobusové nádraží na olomoucké Tržnici. Ve čtvrtek 20. června odtud o půl osmé ráno odjel autobus se seniory, kteří se přihlásili na výlet v rámci projektu Seniorského cestování.

„Možnost vyjet po kraji jsem v minulosti už využila a vždycky to bylo super. Proto jsem neváhala ani letos,“ svěřila se před nástupem do autobusu Jindřiška Leitgebová. První letošní výlet, který měl start v Olomouci, zavedl seniory do Javorníku, na zámek Jánský Vrch a také do Jeskyní Na Pomezí.

„Seniorské cestování se stalo oblíbeným krajským projektem. Každý rok jeho prostřednictvím vycestují za poznáním více než tři tisícovky seniorů nad šedesát let. Letos jsme po dohodě se sousedním Moravskoslezským krajem přidali výlety i do tohoto regionu. Zájem o ně nás příjemně překvapil,“ řekl krajský zastupitel pro oblast cestovního ruchu Vladimír Lichnovský.

Náklady na projekt ve výši jednoho a půl miliónu korun hradí Olomoucký kraj. Každý senior tak zaplatí za cestu jen dvě stovky. Aby se dostalo na všechny zájemce, mohou se senioři účastnit vždy pouze jednoho výletu.

„Krajská rada seniorů Olomouckého kraje považuje tuto aktivitu za velmi prospěšnou. Senioři se nejen podívají na zajímavá místa v regionu, ale navíc se seznámí s vrstevníky a navážou nové kontakty,“ uvedla předsedkyně krajské rady seniorů Milena Hesová.

Mezi osvědčená lákadla úspěšného projektu patří například zámek a muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně nebo hrad Helfštýn. Chybět nebudou ani dva tradiční výlety pro hendikepované.

Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky doprava, cestování, senior, poznání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.