pátek 26. dubna 2024 Oto

Labutě na silnici. Labutě chodí přes cestu, město to řeší novými značkami

Netradiční dopravní značky, které řidiče upozorňují na labutě přecházející vozovku, byly instalovány u silnice vedoucí kolem rybníka v Prostějově-Drozdovicích. Prostějovská radnice chce pomocí dopravního značení a ochranného plůtku snížit riziko, že labutě či jejich mláďata při přecházení silnice skončí pod koly projíždějících automobilů.

PSALI JSME: Labutě se potřebovaly dostat k rybníku. Řidiči kvůli nim zastavili

„Loni jsme bohužel o labutí rodinku přišli. Letos jsme jim proto chtěli co možná nejvíce zajistit soukromí pro výchovu mláďat. Proto ten mini plotek, který zabraňuje vstupu do jejich rodinného prostoru. Protože si rodinka našla cestu po silničním přechodu do Kolářových sadů, rozhodli jsme se, že na místě necháme osadit také dvě dopravní značky," sdělila primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Výstražné dopravní značky s vykřičníkem a cedulí s nápisem "Labutě na silnici" budou u přechodu pro chodce v těsném sousedství rybníka instalovány po dobu hnízdění labutí. Kolem rybníka v Drozdovicích byly navíc rozmístěny tabule, které veřejnost informují o škodlivosti krmení vodního ptactva.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, příroda, zajímavosti, správa, doprava, labutě, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.