pátek 29. března 2024 Taťána

U hřbitova v Šumperku už nesmí parkovat kamiony

Nákladní automobily už nesmí parkovat u hřbitova v Šumperku, kde k nelibosti jeho návštěvníků zabíraly místo osobním automobilům. U hřbitova v sousedství hlavního silničního tahu byla instalována značka zakazující parkování vozidel nad 3,5 tuny a její dodržování bude kontrolovat městská policie. Město pro kamiony zajistilo náhradní parkovací plochu.Řekl to šumperský starosta Tomáš Spurný.

„O vymístění kamionů od hřbitova jsme usilovali dlouho. Jsem rád, že se nám to podařilo a že zmizí další problematické místo na mapě Šumperka. Městská policie bude parkoviště u hřbitova častěji kontrolovat. Řidiče, kteří zde i přes zákaz odstaví svůj nákladní vůz, budou hlídky nejprve upozorňovat, pokud budou stejné vozy prohřešek opakovat, přijdou na řadu sankce," uvedl Spurný.

Město po dohodě se společností Truck Cargo Park zajistilo náhradní parkování nákladních aut v bývalém areálu ČSAD, který má kapacitu 350 vozidel. Parkovat tam mohou osobní vozy, kamiony i autobusy. K odstavné ploše dovede řidiče kamionů navigační systém, který byl instalován na vjezdech do města.

Řidiči v bývalým areálu ČSAD mají k dispozici vedle sociálního zázemí také myčku pro kamiony a autobusy či pneuservis. Parkování je tam zpoplatněno. „O výši parkovného město se zástupci firmy intenzivně jednalo, domnívám se, že se nám podařilo vyjednat velice příznivé ceny," dodal Spurný.

Autoři | Foto

Štítky správa, doprava, hřbitov, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.