pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V olomoucké Pevnosti poznání se naučíte, jak být na internetu v bezpečí

PR článek

Školáci, rodiče a učitelé mají příležitost zábavnou formou načerpat informace o bezpečném pohybu na internetu. Ve středu 18. září pořádá ČSOB a Policie České republiky celodenní vzdělávací akci Bezpečně online v olomoucké Pevnosti pozvání.

Den „Bezpečně online“

kdy: Pevnost poznání v Olomouci
kde: 18. září 2019 od 10:00 do 16:00
pro koho: školáci, učitelé, rodiče, veřejnost

pořádá ČSOB a Policie ČR

„Děti se dnes v digitálním prostředí pohybují zcela přirozeně, ale často nejsou dobře informované o rizicích, která jim hrozí. Abychom na problém upozornili, spojili jsme síly s policií a uspořádali celodenní akci, která děti zábavnou formou poučí o bezpečném pohybu v digitálním světě,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB. Dodává, že digitální bezpečnost je téma, o kterém si bankéři chodí povídat s dětmi do škol v rámci programu Finanční vzdělávání ČSOB pro školy.

Návštěvníci středeční akce se mohou přijít podívat na ukázkovou výuku digitální bezpečnosti pro první stupeň, která bude ve spolupráci s lektory z ČSOB probíhat celý den a bude rozdělena do vyučovacích hodin po 45 minutách. Čeká na ně také zábavný workshop Bezpečný smartbanking určený školákům od devíti do patnácti let. Formou interaktivního programu představí své aktivity i projekt E-Bezpečí.

Lidé rizika podceňují

Rozšiřování znalostí v oblasti bezpečného pohybu v online světě se přitom může hodit i dospělým. Průzkumy ČSOB ukazují, že přestože si lidé myslí, že pravidelná změna hesla k internetovému bankovnictví je důležitá (74 % respondentů), celých 59 % si své PINy zapisuje na papírek. 61 % respondentů navíc používá u různých internetových služeb stejná hesla. Nejmladší respondenti se takto chovají v 78 % případů.

Foto Pixabay.com

Štítky internet, bezpečnost, IT, děti, policie, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.