pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lutínská společnost Edwards oslavuje „supervýročí“ a zve na návštěvu

PR článek

Lutínská společnost Edwards, přední světový dodavatel vakuových technologií, v roce 2019 oslavuje několik významných výročí, takže celý rok lze nazvat „supervýročním“. Proč je tak „super“, na to jsme se zeptali personálního manažera společnosti Martina Tomčaly. „V prvé řadě je to významný historický milník 100 let od založení společnosti, ke kterému došlo v roce 1919 fyzikem Frederickem Davidem Edwardsem v jižní Anglii. Z původní investice 20 liber vznikl za ty roky multimiliardový průmysl v 30 zemích celého světa.“

Od té doby společnost prošla dynamickým rozvojem, přičemž jednou z jeho částí byl i začátek fungování výrobního provozu v Lutíně. „K tomu došlo v roce 1999, a tím jsme se dostali k druhému kulatému výročí, a sice 20 let existence lutínského závodu,“ uvádí Tomčala. „Pokládám si za čest při této příležitosti pogratulovat a poděkovat deseti našim zaměstnancům, kteří slaví stejné výročí, protože jsou ve firmě od samého jejího počátku,“ doplňuje Tomčala.

PSALI JSME: Na benefity láká každý, my nabízíme víc, říká za Edwards Martin Tomčala

Edwards se rozhodl u příležitosti svých dvojnásobných kulatin otevřít své brány veřejnosti a uspořádat Den otevřených dveří. „Stoleté výročí si připomínáme již od začátku roku, například úpravou prostor recepce a vstupu do společnosti, změnou podoby webových stránek a sérií příspěvků o důležitých okamžicích naší historie, s kterými jsme seznamovali celé léto naše příznivce na sociálních sítích. Ale Den otevřených dveří by měl být hlavní a nejdůležitější akcí, při které bychom chtěli nabídnout možnost seznámit se s provozem, technologiemi, produkty, jejich aplikacemi, to vše podpořené výkladem našich odborníků, a to jak inženýrů a vývojářů, tak i dělníků, kterým vznikají naše výrobky takříkajíc pod rukama,“ prozradila nám Lucie Kabešová, která má v Edwards na starosti propagaci značky.

Pro návštěvníky je připravena prohlídka firmy, zábavný i naučný program pro děti, pokusy s vakuem, které osvětlí jak fungují některé fyzikální zákony, nezapomene se ani na občerstvení a všichni se mohou těšit na drobný dárek. Vstup je samozřejmě pro všechny zdarma a akce se koná za jakéhokoliv počasí. A kdy? V sobotu 12. října bude Edwards v Lutíně na ulici Jana Sigmunda 300 v areálu Sigma otevřen od 9:00 až do 13:00. „Všichni čtenáři Olomoucké Drbny jsou srdečně vítáni," doplnil Martin Tomčala.

Nejvíce společnost Edwards těší, že zaměstnanci se aktivně zapojují do přípravy a realizace této akce a stále přicházejí s novými nápady, co se by se dalo představit a ukázat. „Vypadá to, že se nám opět podaří skvělý teambuilding,“ potěšeně konstatuje Kabešová.

Ale jsou dvě výročí v jednom roce tak výjimečná? Zeptali jsme se, jestli se v historii společnosti, která se stala od roku 2014 součástí švédské nadnárodní skupiny Atlas Copco, neskrývají ještě nějaká další. „Ano, je to tak. Pět let sice nejsou žádné kulatiny, ovšem Atlas Copco začala s podporou svých zákazníků v tehdejším Československu už v roce 1969, takže zároveň s naší mateřskou společností si připomínáme 50 let činnosti u nás,“ prozrazuje Tomčala. „No a poslední výročí se také týká Atlas Copco. Můžeme za něj označit 10 let fungování našich center sdílených služeb v Brně, s kterými lutínská pobočka Edwards výrazným způsobem spolupracuje,“ uzavírá Martin Tomčala.

V případě, že chcete pracovat pro Edwards, vyplňte následující pole:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky den otevřených dveří, Edwards, Lutín, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.