pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO/VIDEO: Rodinný dům zachvátil rozsáhlý požár, dva lidé se zranili

Rozsáhlý požár zasáhl dnes vpodvečer rodinný dům v Brodku u Přerova. Při požáru byli zraněni dva lidé, skončili v péči lékařů. Řekla to mluvčí hasičů Lucie Balážová. Škoda byla vyčíslena zhruba na 300 tisíc korun. Příčinou požáru bylo zatopení v kamnech, odkud se neuzavřenými dvířky oheň rozšířil do celého objektu.

Hořet začalo před 17:00, požár domu nastal v rodinné zástavbě.

„Po příjezdu na místo a následném průzkumu hasiči zjistili, že hoří celý objekt. Jelikož se jednalo o budovu v řadové zástavbě, úkolem všech zasahujících jednotek bylo dostat oheň co nejrychleji pod kontrolu a zároveň zamezit jeho šíření na přilehlé domy. Hasičům se požár podařilo rychle lokalizovat a současně uchránit sousední stavby," uvedla mluvčí hasičů.

Hasiči na místě setrvali až do nočních hodin, kdy za pomoci termokamery vyhledávali skrytá ohniska hoření, aby je mohli dohasit. Museli také částečně rozebrat střešní konstrukci.

Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů. V souvislosti s blížící se topnou sezonou hasiči znovu upozorňují majitele objektu na obezřetnost včetně kontrol komínů.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, zranění, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.