neděle 5. května 2024 Klaudie

Vyšetřování požáru haly v Přerově je odloženo, nešlo o trestný čin

Policie odložila případ letošního rozsáhlého požáru opravárenské haly na okraji Přerova, který vyšetřovala pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Dospěla k tomu na základě znaleckých posudků, nejedná se o trestný čin. Požár vznikl technickou závadou, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Škoda byla po požáru odhadnuta na deset milionů korun.

„Požár vznikl vlivem technické závady na elektroinstalaci jednoho ze zde zaparkovaných nákladních vozidel. Z důvodu, že se nejednalo o trestný čin, nebylo z naší strany vyžadováno přesné vyčíslení způsobené škody. To už je věcí poškozených a jejich pojišťoven," uvedla policejní mluvčí.

PSALI JSME: Hasiči v sobotu ráno likvidovali rozsáhlý požár. Škody jsou vyčísleny na deset milionů korun

Hala hořela na začátku dubna, hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu, na místo se sjelo osm jednotek. Podle jejich mluvčího Zdeňka Hošáka hořela především hala o rozměrech zhruba 50 krát 20 metrů. Objekt byl celý v plamenech, po příjezdu hasičů se z hořící haly ozývaly silné exploze. Kvůli výbuchům a narušené statice objektu hasily jednotky požár zvenčí s využitím dýchací a výškové techniky. Požár zasáhl částečně i další haly.

Po příčině požáru pátrali vyšetřovatelé hasičů i policie, na místo přivezli i psa pro vyhledávání hořlavin. Vyšetřovatelé pracovali s několika verzemi, nevylučovali ani úmyslné založení, závadu či nedbalost. O výsledku vyšetřování nakonec rozhodly expertizy.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky požár, policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.