pondělí 29. dubna 2024 Robert

Dobrovolní hasiči v Holici a Droždíně dostali od města nová auta

Olomoučtí dobrovolní hasiči z městských částí Holice a Droždín obdrželi od města speciálně upravená auta. Jde o další krok v modernizaci vybavení dobrovolných hasičských jednotek v Olomouci. Náklady na pořízení aut přesáhly 2,3 milionu korun.

Část nákladů na pořízení nových aut pomohla pokrýt dotace Ministerstva vnitra, zbývající částku dodalo město. „Důležité bylo upravit technickou specifikaci automobilu pro potřeby vybraných jednotek. Pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Holice jsme zvolili variantu osmimístného automobilu, který má speciální hasičskou vestavbu. V případě jednotky Droždín jsme zvolili variantu devítimístného automobilu, který má pouze základní hasičské vybavení a slouží převážně pro potřebu evakuace ze zasaženého území a k přepravě hasičů na místo zásahu," popsal náměstek primátora Martin Major.

Průměrné stáří vozového parku olomouckých hasičů bylo ještě donedávna více než 14 let. „Jedná se tak o další krok k obnově vozového parku, kterým se nám daří plnit slib daný naším hasičům,“ dodal Martin Major. Statutární město Olomouc bude v obnově vozového parku pokračovat i v dalších letech. Další investice jsou naplánovány na rok 2020. „V příštím roce chceme pořídit další dva nové dopravní automobily pro jednotky Chomoutov a Topolany a moderní zásahovou cisternu pro jednotku ve Chválkovicích,“ doplnil primátor Mirek Žbánek. Letos v lednu dostaly nová auta také jednotky z Černovíra a Radíkova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, dobrovolnictví, auta, zásahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.