pondělí 29. dubna 2024 Robert

AKTUÁLNĚ: Na magistrátu probíhá debata o rekonstrukci 8. května. Problémem jsou podle lidí troleje i zásobování

V pět hodin odpoledne začala na magistrátu města veřejná debata na téma rekonstrukce ulice 8. května. Podle očekávání, lidé vznesli hned několik dotazů, hodně lidí vzneslo námitku, že je nikdo neoslovil v problematice, jak budou ukotveny nové tramvajové troleje.

Po úvodním slově zástupců města a stavební firmy přišlo na konkrétní dotazy. Hned první dva dotazy od přítomných lidí směřovaly k problematice ukotvení tramvajových kolejí. Podle informací od stavební firmy se počítá s kontrolou kotvení, avšak kotvení zůstává v domech stejné.

Další dotaz vznesl zástupce ZŠ Komenium, který řešil dopravu obědů do školy. Po pár minutách došly obě strany k tomu, ze problematiku budou řešit na samostatném jednání. 

Na jednání bylo také zmíněno, ze pokud budou v místě archeologické nálezy, musí se stavba pozastavit až do ukončení práce archeologů. Současně bylo ale také řečeno, ze se v tomto případě stavba přesune tam, kde bude moci pokračovat.

Řešila se také doprava. Celá ulice 8. května bude uzavřena pro veškerou dopravu, doprava u okolních ulic se bude teprve řešit. Už teď zaznělo, že v přilehlých ulicích, jako je Slovenská, bude omezeno parkování a ulice bude obousměrná.

Zazněl dotaz také ohledně souběžné rekonstrukce kostela sv. Mořice. Tam bude také jednání mimo toto veřejné zasedání, ale zaznělo, že se musí vyřešit lešení na kostele, které v současné době zasahuje do prostoru budoucí stavby.

Slovo si vzal také Petr Daněk, opoziční politik z ProOlomouc, který kritizoval, ze před měsíci bylo slíbeno, ze se ještě bude jednat o budoucím vzhledu ulice. Nic zásadního se však podle něj nestalo. Také upozornil na podle něj špatně umístěný stožár před kaplí kostela sv. Mořice, na kterém budou umístěné troleje. Přitakal mu také zástupce ze samotného kostela, který se sloupem rovněž nesouhlasí.

Lidé budou moci po celou dobu stavby chodit po stranách ulice. Nárazově budou cesty pro pěší měněny podle toho, jak bude stavba probíhat.

Veškeré informace o stavbě a celé rekonstrukce budou postupně zveřejňované na stránce menimeolomouc.cz.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky rekonstrukce, 8. května, doprava, diskuze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.