pondělí 13. května 2024 Servác

Do Olomouce přivezli zásilku 2000 litrů dezinfekčního prostředku

Dva tisíce litrů dezinfekce dopraví dnes a v pátek do Olomouce speciální nákladní automobil. Dezinfekční směs po dohodě s Národní radou osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje objednala olomoucká radnice, která ji rozdělí mezi zdravotně postižené osoby, hasiče či strážníky. Řekl toprimátor Miroslav Žbánek.

„Domluvili jsme se s organizací zdravotně postižených, že jim darujeme takové množství dezinfekce, kterou potřebují, a další budeme distribuovat mezi hasiče, městskou policii, sociální služby a další potřebné,“ dodal Mirek Žbánek.

Dodavatelem dezinfekčního prostředku Anti-COVID je společnost Ethanol Energy z obce Vrdy nedaleko Kutné Hory, která dezinfekční směs začala kvůli velké poptávce vyrábět 16. března podle receptury Světové zdravotnické organizace. "Jsme přesvědčeni, že díky dobré spolupráci českých firem u nás nedostatek dezinfekčních prostředků nehrozí," podotkl místopředseda představenstva Ethanol Energy Robert Spišák.

O dovoz dvou tisíc litrů dezinfekčního prostředky ze středních Čech do Olomouce se dnes a v pátek bezúplatně postarala společnost EGT Expres z Velké Bystřice. Společnost Farmak městu darovala menší obaly, v nichž pak bude dezinfekce distribuována. Distribuci poté zajistí dobrovolní hasiči z Olomouce.

Autoři | Foto Blanka Martinovská (olomouc.eu)

Štítky ČR, koronavirus, sociální, hasiči, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.