pondělí 29. dubna 2024 Robert

Infolinku kraje o koronaviru mohou využívat i neslyšící

Speciální linku Olomouckého kraje s informacemi o epidemii koronaviru už mohou využívat i lidé se sluchovým postiženým. Odkaz na tuto službu, jejíž základem je přepis mluveného slova, je na webových stránkách KrajPomaha.cz. ČTK to dnes sdělil Zdeněk Bumbálek ze společnosti Transkript Online, která službu zprostředkovává.

„Služba je zdarma a určitě ji využijí nejen lidé s vrozeným sluchovým postižením, ale třeba také senioři, kteří mají ve vyšším věku problém s nedoslýchavostí," uvedl Bumbálek.

Infolinka pro sluchově hendikepované funguje tak, že tazatel zadá prostřednictvím odkazu na webu KrajPomaha.cz svoje telefonní číslo. Poté je spojen s přepisovatelem, který provede přepis rozhovoru mezi volajícím a operátorem. Text se zobrazí na monitoru počítače.

Tímto způsobem se neslyšící lidé podle Bumbálka dostanou ke všem informacím o nemoci covid-19, které nabízí nejen portál KrajPomaha.cz, ale také speciální kontaktní infolinka.

O krajský web KrajPomaha.cz s informacemi a statistikami ohledně epidemie nového typu koronaviru v Olomouckém kraji je velký zájem, za měsíc od jeho spuštění ho navštívilo už více než 1,1 milionu lidí.

Informace na krajském webu o covid-19 jsou roztříděné do několika sekcí určených pro občany, obce a podnikatele. Nechybí ani různé vyhlášky, návody a zajímavosti. Důležitou částí stránek je graf s údaji o tom, jak se v Olomouckém kraji vyvíjí počet testovaných, nakažených i uzdravených osob.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, internet, správa, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.