neděle 5. května 2024 Klaudie

Počet stavebních povolení v Olomouckém kraji letos klesá

Počet vydaných stavebních povolení v Olomouckém kraji od ledna do března meziročně klesl o 6,7 procenta na 932. Orientační hodnota povolených staveb se ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku snížila o desetinu na 3,529 miliardy korun. Informaci zveřejnil Český statistický úřad. Loni počet stavebních povoleních v kraji vzrostl o 2,7 procenta a zvýšila se i orientační hodnota staveb.

Nejvíce stavebních povolení bylo od ledna do března v Olomouckém kraji vydáno na budovy, a to 541. Inženýrských staveb se týkalo 391 stavebních povolení. Průměrné hodnota na jedno vydané stavební povolení v prvním čtvrtletí obnášela 3,786 milionu korun.

Loni stavební úřady v Olomouckém kraji vydaly 4429 stavebních povolení. Jejich počet tak meziročně vzrostl o 6,1 procenta na sedmileté maximum. Orientační hodnota povolených staveb se meziročně zvýšila o 2,7 procenta na 20 miliard korun, což bylo nejvyšší číslo za dobu existenci kraje.

Průměrná orientační hodnota jednoho stavebního povolení v loňském roce v Olomouckém kraji činila 4,5 milionu korun a byla po Praze druhá nejvyšší mezi všemi kraji.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, Olomoucký, povolení, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.