pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivovar Litovel sbírá ocenění jako čárky na lístek

PR článek

Současná doba nám nachystala mnoho změn. Měli bychom si tedy vážit věcí, na které se můžeme spolehnout. Taková jsou litovelská piva. Například Litovel Moravan chutná od svého zrodu stejně téměř čtyřicet let a stále patří nejen u milovníků piva v regionu mezi ty nejoblíbenější. Kvalitu tohoto piva, kterou zaručují pečlivě vybrané suroviny z úrodné Hané a voda z Litovelského Pomoraví, oceňují jak konzumenti, tak i odborníci. Naposledy získalo pivo Litovel Moravan stříbrnou medaili na soutěži World Beer Awards 2019. Rok předtím si na své konto připsalo dokonce dvě zlaté medaile z pivního klání České pivo a ze Zlatého poháru PIVEX.

Příznivci si nyní mohou vychutnávat legendární světlý Litovel Moravan ještě snadněji. Nově je totiž dostupný i ve vybraných prodejnách Lidl. Oblíbené pivo, u jehož zrodu stál současný emeritní sládek Miroslav Koutek, boduje na degustačních soutěžích pravidelně.

„Kouzlem úspěchu Pivovaru Litovel je souhra několika věcí, u kterých jsou nezastupitelné tři hlavní body. Jednak místo a pivovarnické řemeslo a technologie, které nám předali naši předci, díky kterým se v této krásné varně vaří pivo už po 82 let. Dále to jsou samozřejmě velmi kvalitní suroviny, ječmeny z úrodné Hané, tršické chmely a voda pramenící v Litovelském Pomoraví,“ vysvětluje úspěchy litovelského piva sládek Petr Kostelecký. „Tím hlavním jsou ale lidé, kolegové z pivovaru. Právě díky nim a jejich pečlivosti a poctivému přístupu vaříme naše piva tak dlouhodobě kvalitně,“ zdůrazňuje Kostelecký.

Svou oblibu potvrdil litovelský pivovar i díky úspěchům svého královského piva, ležáku Litovel Premium. Tomu se letos dařilo ve dvou nezávislých soutěžích. Zvítězil v konkurenci třiapadesáti vzorků na soutěži Zlatá pivní pečeť v kategorii Světlý ležák. Čekal ho však i triumf v První pivní extralize, kde se již řadu let pravidelně probojovává do finálového klání.

Litovelský ležák pravidelně na špici První pivní extraligy

Litovel Premium se již několikrát umístil i na stupních vítězů této soutěže. Letos v jubilejním desátém ročníku se dočkal ocenění nejvyššího. „Vzhledem k tomu, že se místní ležák několikrát dostal do špičky naší soutěže a patří k jejím nejúspěšnějším účastníkům, si Litovel ocenění jednoznačně zaslouží,“ hodnotí Ladislav Jakl, předseda poroty První pivní extraligy. Ta není jednorázovou degustační soutěží, ale probíhá v několika soutěžních kolech během celého roku.

„K tomu, aby u nás pivo uspělo, musí být vynikající celoročně. Nestačí jednou zazářit a hned brát medaili. Litovel tedy zhodnotila solidnost, dlouhodobost a stabilitu své práce. Z našich výsledků je evidentní, že se tady pracuje dlouhodobě dobře a že fanoušci této značky mají být na co hrdí,“ zakončil Jakl slavnostní předání ocenění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky litovel, pivovar, ocenění, pivex, pivo, extraliga, sládek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.