neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Nezaměstnanost v Olomouckém kraji se v červnu vyvíjela různě. V některých okresech klesla, v jiných vzrostla

V červnu se snížil celkový počet uchazečů o zaměstnání na 15 005 osob, počet hlášených volných pracovních míst se snížil na 7 813 a podíl nezaměstnaných osob stagnoval na hodnotě 3,5 %.

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl poněkud rozdílný – ve třech okresech (Jeseník, Prostějov, Šumperk) nezaměstnanost klesla, ve zbývajících dvou (Olomouc, Přerov) se počet nezaměstnaných mírně zvýšil.

K největšímu nárůstu absolutního počtu nezaměstnaných došlo v okrese Přerov (o 102 osob), naopak na Šumpersku nezaměstnanost nejvíce poklesla (o 88 osob). Okres Jeseník opět vykázal nejvyšší relativní nezaměstnanost v Olomouckém kraji, ale podíl nezaměstnaných osob zde klesl o 0,2 procenta na 5,1 %. 

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník, Šumperk a Přerov. Nejnižší podíl nezaměstnaných byl naopak zaznamenán v okrese Prostějov (2,8 %).

Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 1,9 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Jeseník (3,3), nejméně naopak v okrese Prostějov (pouze 1,4 osoby na 1 volné místo).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jaroslav Mikšaník, firmy.cz

Štítky práce, nezaměstnanost, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.