neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

V Koutech nad Desnou odstartuje jeden ze závodů běžeckého seriálu 7 pohoří

Jeden ze sedmi závodů, který účastníkům ukazuje česká pohoří z nové perspektivy, se uskuteční v Jeseníkách. Pod Ski areálem Kouty nad Desnou vyroste v sobotu 1. srpna zázemí pro start a cíl běžeckého závodu, který je součástí 4. ročníku trailové série 7 pohoří.

Běžci budou zdolávat 22 kilometrů dlouhou trasu s převýšením 1000 metrů, mohou zvolit ale i kratší alternativu. „Tato pohádková trasa povede na Medvědí horu, Rysí skálu s parádním výhledem do hlubokého údolí Desné a Borového potoka, poběžíte kolem vrtulí na Mravenečník a nad hranicí lesa kolem horní nádrže Dlouhé stráně a užijete si majestátní výhled na Praděd a hlavní jesenický hřeben,“ popisuje trať Žaneta Fidrantová ze společnosti Norská móda, která stála u zrodu tradiční série závodů.

Závodníci, kteří se necítí na dlouhou trať, si mohou zvolit i kratší alternativu o délce 9 kilometrů s převýšením 600 metrů, vedoucí na Medvědí horu. Závody se kromě obtížnosti trasy dále rozdělují do kategorií podle pohlaví a věku.

Zdolejte sedm českých pohoří!

Všichni účastníci budou po dokončení závodu odměněni nejen dobrým pocitem ze zdolané trasy, ale také pamětní medailí. Ti, kdo stanou na stupních vítězů, se mohou navíc těšit na hodnotné ceny od značek Norské módy jako je Kari Traa, Devold, Bergans a další. Přihlásit se lze prostřednictvím webových stránek – a to jak na samotný závod v Jeseníkách, tak i na celou sérii, která byla zahájena 18. července v Beskydech a bude pokračovat v Krkonoších, Jizerských horách, Krušných horách, na Šumavě a poslední závod se poběží 31. října v Orlických horách. Účastníci mohou díky běhu poznat sedm českých pohoří a dostat se na atraktivní místa, která jsou běžně nepřístupná.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto 7pohori.cz

Štítky běh, jeseníky, hory, zdraví, závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.