sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Linka pomoci Červeného kříže i rozvoz léků. Krizové a pomocné linky opět obnovují provoz

Od dnešního dne opět funguje linka psychosociální pomoci Červeného kříže. Dostupná bude v pracovních dnech od 9 do 15 hodin. Lidé mohou využít také informační linku města, nebo další bezplatné linky neziskových organizací.

Linka Červeného kříže:
776 788 103

Anděl na drátě: 
800 555 655

Rozvoz léků:
585 435 247, nebo
lekarna.rena@seznam.cz

Oblastní spolek Českého červeného kříže svou linku pomoci provozoval už na jaře a nyní ji znovu obnovil. Lidé se přes ni dovolají psychologům a dalším kvalifikovaným pracovníkům. „Pro lidi, kteří potřebují pomoc a podporu v současné nelehké situaci nouzového stavu a epidemie koronaviru, poskytujeme telefonickou psychosociální pomoc,“ oznámil Marek Jukl, předseda olomoucké pobočky ČČK. 

Lidé však mohou využít také další provozované linky, mezi kterými je například informační linka města. Největší pomoc je pak cílena na seniory. Ti mohou využít služeb neziskové organizace InternetPoradna.cz, která provozuje linku Anděl na drátě, nabízející pomoc seniorům v izolaci. Senioři mohou také využít rozvozu léků, včetně léků na recept, až k nim domů. Službu zajišťuje ve spolupráci s městem olomoucká lékárna Rena.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid-19, Olomouc, Olomoucký, kraj, pomoc, linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.