neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Horní náměstí si připomíná sametovou revoluci

Horní náměstí se dnes na Den boje za svobodu a demokracii zahalilo do národních barev. Lidé přicházejí zapalovat svíčky na pietní místo, které je umístěné pod olomouckým orlojem. Na místě nechybí ani fotka Václava Havla.

Budova radnice se rozzářila v barvách trikolóry ve čtyři hodiny odpoledne. Před budovou je vystavena i plastika na motivy havlovského srdce.


VIDEO: Bazilika na Svatém Kopečku se rozzářila v barvách trikolory

Bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce se dnes odpoledne rozzářila v barvách české národní trikolory. Slavnostní nasvícení průčelí svatostánku má podle organizátorů za cíl připomenout význam listopadových událostí roku 1989....


U Ariónovy kašny bylo taktéž zapáleno několik svíček a kolem nich několik ohořelých roušek. Na místě bohužel nebyla žádná indicie, která by blíže popisovala autorův záměr. 

K iniciativám spjatým se státním svátkem se připojilo také Moravské divadlo Olomouc. Divadelní budova na Horním náměstí se v symbolických 17:11 rozsvítila v barvách státní vlajky České republiky. Divadlo navíc během večerního online Koncertu plného energie zazní jako připomínka listopadových událostí roku 1989 i píseň Modlitba pro Martu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky sametová, revoluce, Václav Havel, stát, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.