neděle 5. května 2024 Klaudie

FOTO: Vánoční ruské kolo se už staví. Kdy se otevře neví ani organizátoři

Dnes začali práce na olomoucké tržnici, kde se bude tyčit vyhlídkové ruské kolo. To bude součástí letošních vánočních trhů. Kolo bude v rámci opatření vozit lidi v otevřených kabinách.

Organizátoři zatím nevědí, kdy se kolo otevře návštěvníkům, čekají na vyjádření z hygienické stanice a další vývoj epidemiologické situace. Práce na stavbě kola by ale podle Pavla Vysloužila, jednoho z organizátorů vánočních trhů, měla skončit do konce týdne.


Olomoučané o vánoční trhy nepřijdou, o punčích ale stále není jasno

Konání olomouckých vánočních trhů bylo dlouho předmětem diskusí. Vypadá to však, že už je v této otázce jasno. Na náměstí začala vyrůstat vánoční vesnička tvořená dřevěnými stánky. Otevřít by se měly koncem měsíce, případně se zpožděním několika...


Velké ruské kolo poprvé stálo na tržnici loni, měřilo tehdy třicet metrů a mělo uzavřené kabinky. Letos je kolo o tři metry větší a kabinky budou z hygienických důvodů otevřené.

Na otázku redakce, zda už organizátoři vědí pro kolik osob bude otevřená kabinka přístupná a kolik bude jízda na vyhlídkovém kole stát korun, Vysloužil odpověděl: „O ceně jsme zatím ještě nejednali. Počet osob bude upraven podle epidemiologických opatřeních, které budou v době otevření zrovna v platnosti."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky kolo, vánoce, tržnice, vyhlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.