úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Některá města v kraji připravují přenosy z rozsvícení vánočních stromů. Olomouc video neplánuje

Videopřenosy nebo obrazové záznamy z rozsvícení vánočních stromů na náměstích připravují letos kvůli pandemii koronaviru některá města v Olomouckém kraji. Zatímco v předchozích letech byla vánočně vyzdobená náměstí při rozsvěcování stromů zaplněna do posledního místa, letos preventivní opatření hromadné akce zatím neumožňují.

Vánoční strom se v pátek rozsvítí bez davu přihlížejících na náměstí v Litovli na Olomoucku. Videopřenos radnice na sociálních sítích zahájí v 16:45 a jeho součástí bude kromě rozsvícení vánočního stromu zdravice vedení města a hudební vystoupení dvojice houslistů. Strom se rozzáří v 17:00 a město vyzvalo obyvatele, aby v 17:15 zapálili prskavky ze svých oken.

Olomouc přesný čas neprozradila

Opatrněji k organizaci nedělního rozsvícení vánočního stromu přistupuje olomoucká radnice. Videopřenos nepřipravuje, aby neprozradila přesný čas, kdy strom na Horním náměstí ozáří vánoční světla. Když byly minulý týden v Olomouci u příležitosti státního svátku nasvíceny některé památky, tak to k nim přilákalo velké množství zvědavců.

„Nebudeme dělat videopřenos, protože bychom tak vlastně zveřejnili čas, kdy bude vánoční strom rozsvícen. Nalákalo by to pak hodně lidí na Horní náměstí," řekla mluvčí radnice Radka Štědrá. Lidé si budou moci už rozsvícený vánoční strom prohlédnout při individuálních procházkách po městě.

Olomoučané o vánoční trhy nepřijdou, o punčích ale stále není jasno

Konání olomouckých vánočních trhů bylo dlouho předmětem diskusí. Vypadá to však, že už je v této otázce jasno. Na náměstí začala vyrůstat vánoční vesnička tvořená dřevěnými stánky. Otevřít by se měly koncem měsíce, případně se zpožděním několika...

Podobně bude organizováno rozsvícení vánočního stromu v nedalekém Šternberku. „Tradiční rozsvícení vánočního stromu na Hlavním náměstí s kulturním programem, punči a stánkovým prodejem se na první adventní neděli konat nebude," uvedlo vedení města na webu. Rozsvícení vánočního stromu na náměstí ale budou snímat kamery. Videozáznam bude zveřejněn na webových stránkách města a Městských kulturních zařízen a na sociálních sítích v neděli po 17:00.

Šternberská radnice připravila sérii krátkých nedělních koncertů, které budou moci lidé poslouchat ze svých domovů. Vánoční žesťový kvartet vyrazí do ulic města v podvečer v neděli 13. a 20. prosince. „Pokud to aktuální epidemická opatření dovolí, stánky s horkým punčem v centru města otevřeny budou," uvedli zástupci města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vanocnitrhy.cz

Štítky ČR, zábava, správa, koronavirus, Vánoce, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.