čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučtí studenti pořádají dobročinný bleší trh. Darováním předmětu přispějete na dobrou věc

2. ročník dobročinného blešího trhu, který pořádají studenti z Olomouce a jeho výtěžek půjde jako pomoc na účet dvěma neziskovým organizacím, se bude v Olomouci konat 17. a 18. března. Už od 26.1. mohou zájemci o podporu dobročinného blešího trhu přispět svými předměty.

Eva Ohnisková, jedna ze studentů, pořádající tento trh, přiblížila, co vše můžou lidé přinést: "Přijímáme oblečení, módní nebo bytové doplňky, knihy, hračky, ale také nádobí či různé kuchyňské potřeby," řekla.

Pokud tedy máte doma něco, co by mělo pro někoho jiného užitek, směle do toho. "Své věci můžou lidé nosit už od 26.1., vždy v úterý od 12:00 do 15:00 a ve středy od 15:00 do 18:00, a to na Cyrilometodějskou teologickou fakultu v Univerzitní ulici. Pokud by lidé přesně nevěděli kam, vrátný rád poradí," usmívá se Eva Ohnisková.

Výtěžek bude rozdělen mezi organizace Pamatováček, o.p.s. (organizace pomáhající lidem s demencí a jejich rodinám) a Středisko sv. Alžběty pro lidi s tělesným handicapem, součást Charity Olomouc (středisko poskytuje pečovatelské a ošetřovatelské služby).

2.ročník dobročinného blešího trhu pořádá skupina studentů, jmenovitě Eva Ohnisková, Monika Pospíšilová, Jiří Daněk, Milan Martinez, Patricie Plášilová a Pavlína Kosinová, pod vedením Mgr. Kateřiny Hamplové.

"Minulý rok měla akce velký úspěch, přišlo kolem 700 lidí a vybralo se přes 80 tisíc korun. Peníze loni putovaly na nákup polohovacích pomůcek na Hospic na Sv. Kopečku," řekla na závěr Eva Ohnisková.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.