pátek 29. března 2024 Taťána

Novým předsedou Technických služeb města Olomouce je Pavel Dostál. Jaké jsou jeho cíle?

Městská akciová společnost, Technické služby města Olomouce, má nového šéfa. Předsedou představenstva se k 11. lednu stal Pavel Dostál. Hodlá pokračovat ve všech činnostech, které směřují k modernímu nakládání s odpady, a chystá se technické služby aktivně zapojit do Smart City projektů. „Mým cílem je moderní, fungující technická infrastruktura města, která je bezpečná, ekologická a občanům bude spolehlivě sloužit,“ říká. Pavel Dostál má zkušenosti s řízením velké společnosti, projektových týmů i vedením lidí. Veřejnosti byl znám například jako ředitel akciové společnosti OLTERM & TD Olomouc.

Výběrové řízení na pozici předsedy představenstva město jako stoprocentní vlastník společnosti vyhlásilo loni v září. „Celý proces výběru nového šéfa technických služeb jsme organizovali společně s externí personální agenturou. Podařilo se nám jej udělat opravdu profesionálně a transparentně, zastoupení ve výběrové komisi měla také opozice. Absolvovali jsme mnoho jednání a pohovorů, pročetli spoustu koncepcí a personálních dokumentů uchazečů, a i když ve finálním výběru bylo mnoho kvalitních kandidátů, věřím, že jsme vybrali toho nejlepšího,“ objasňuje předseda dozorčí rady TSMO, a.s Miloš Tichý.

Výzva řídit olomoucké technické služby přišla po mém ukončení spolupráce s velkou teplárenskou skupinou. Hledal jsem příležitost, jak zúročit své předchozí zkušenosti. Technické služby jsem vždy vnímal jako stabilního partnera pro poskytování služeb a činností, na kterých závisí každodenní život moderního města,“ uvádí Pavel Dostál.

V pozici předsedy představenstva chce pokračovat ve všech aktivitách společnosti směřujících k modernímu nakládání s odpady. „Máme na to, být v tomto směru vzorem. Společně s městem máme připraven projekt nového odpadového centra s třídící linkou, Re-Use centrem a nový sběrový dvůr. Budu jednoznačně podporovat vše, co bude mít pozitivní vliv na životní prostředí,“ vysvětluje Pavel Dostál. Jeho hlavními úkoly pro následující období bude zvyšování kvality poskytovaných služeb a nastavení vyrovnaného hospodaření společnosti. „Chceme, aby perfektně fungoval svoz odpadu, úklid a čištění, údržba místních komunikací, péče o městskou zeleň, v tomto období také zimní údržba a další služby, které má společnost občanům zajišťovat. Stejně tak musíme udržet stabilní hospodaření společnosti i v této nelehké koronavirové době,“ podotýká k práci nového šéfa předseda dozorčí rady TSMO Miloš Tichý.

Technické služby města Olomouce zabezpečují svoz a likvidaci komunálního odpadu, opravy a údržbu komunikací, čistění města, provoz a údržbu veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení i údržbu veřejné zeleně. Stejně jako ostatní městské akciové společnosti jsou od roku 2019 spravovány podle tzv. německého modelu řízení. Vedení akciové společnosti tvoří tříčlenné představenstvo.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pavel Konečný | Zdroj olomouc.eu

Štítky Olomouc, služby, předseda, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.