pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomouckou štafetu neskolilo vedro ani noční bouřka, letošní ročník opět trhl rekord

Bezprostředně před olomouckým půlmaratonem se od páteční deváté hodiny ranní do sobotní deváté hodiny ranní konala čtyřiadvacetihodinová Olomoucká štafeta na vozíku. Vedru a bouřce navzdory, letošní ročník zase pokořil rekord z minulého roku.

Rekord slaví letošní ročník proto, že na 250 metrů dlouhou trať se vydalo celkem 546 účastníků, z toho mnozí opakovaně. Prvním startujícím byl primátor města Olomouce Antonín Staněk, na trati se vystřídali děti ze škol, hokejisté HC Olomouc, realizační tým RunCzech či zástupci Pardubického kraje a Vysočiny.

„Jsme rádi, že o naší akci je takový zájem. Je ojedinělá svého druhu nejen v ČR a doufáme, že si díky ní spoustu lidí uvědomí důležitost vzniku bezbariérového prostředí, ale i  to, že si s vozíčkáři mohou užít pohodové chvilky,“ říká ředitelka organizace Alena Ivanová.

„Dosáhnout rekord v počtu účastníků je báječné, výdrž účastníků i za silné bouřky je fantastická, ale nejúžasnější byla atmosféra celé štafety. Ještě ve tří hodiny ráno se u startu hrálo i tančilo.Za rok nemůžete chybět ani vy,“ vzkazuje závěrem Milan Langer, předseda Spolku Trend vozíčkářů Olomouc.

Čtěte více:

Autoři | Foto Spolek Trend Vozíčkářů Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.