pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Divadelní představení učí seniory odmítat šmejdy

Bohužel se stále častěji vyskytují případy, kdy jsou senioři, především kvůli jejich důvěřivosti, obětmi podvodníků, kteří organizují předváděcí akce. Divadelní představení v rámci projektu Olomouckého kraje má starší lidi naučit, jak reagovat na podezřelé osoby.

I statistiky policie říkají, že se senioři nechávají od takzvaných šmejdů nachytat velmi často. Komentované divadelní představení pomocí jednotlivých scének učí seniory vůbec rozpoznat podvodné jednání a následně na něj správně reagovat. Vše je děláno zábavnou formou, která by měla návštěvníky představení vtáhnout do děje. Projekt má podobu komentovaného divadelního představení. Senioři se v jeho rámci naučí, jak rozpoznat manipulativní chování a jak na něj reagovat. Zábavná vzdělávací forma s možností nácviku obranných technik je vtáhne do děje a oni si tak celý proces zažijí lépe, než kdyby jim jenom někdo přednášel o tom, co mají dělat,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová.

Celkem už se komentovaných představení zúčastnilo více než 200 seniorů, kteří si během akce navzájem předali zkušenosti s prodávajícími podvodníky.

Na celém projektu se podílí i spoluautorka, Českým lvem oceněného, dokumentu Šmejdi Romana Mazalová, která napsala scénář k divadelním scénkám. Kurzy proběhnou ve třech městech Olomouckého kraje. V Šumperku bude 22.8. představení rovnou pro dvě skupiny, pro jednu pak 23.8. v Jeseníku a Javorníku.

Senioři se mohou na akci přihlásit zdarma na telefonu 585 508 604 nebo na emailu m.polacek@kr-olomoucky.cz.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto www.kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.