čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Do Olomouce přijede slovenský orchestr Art Music Orchestra

V neděli 17.7. do Olomouce zavítá Art Music Orchestra. Vystoupí na Výstavišti Flora od 16:00. Těšit se můžete nejen na klasickou hudbu, ale i na pop music, filmové a muzikálové melodie.

Art Music Orchestra je žánrově pestrý hudební celek, který má ve svém repertoáru například: pop music skupiny ABBA, melodie z filmů a muzikálů (Sedm statečných, Piráti z Karibiku, Fantom opery), i písně Hany Hegerové nebo Franka Sinatry.

Art Music Orchestra je seskupení zanícených hudebníků různých profesí, studentů středních a vysokých škol, amatérských ale i profesionálních muzikantů, často propojených také rodinnými vazbami. Vznikl v roce 2009 ve slovenském Červeníku nedaleko Hlohovce. Nejnovějším počinem Art Music Orchestra je hudební nastudování první slovenské rockové opery Cyrano z předměstí, v němž vokální složku interpretuje Pěvecký sbor Lúčnica.

Na CD nosičích dosud vydal Art Music Orchestra dva tituly. Městem zvoní smích (2012) je album s nahrávkami muzikálové a filmové hudby a nosič s názvem Veni Domine (2014) představuje vánoční koledy i známé populární skladby s vánočním námětem. Jako jediný orchestr na Slovensku interpretuje Art Music Orchestra v samostatných tematických programech písně legendární zpěvačky Evy Kostolányiové. Orchestr se zúčastnil zahraničních turné v Belgii, Maďarsku a Chorvatsku. Jako hosté s orchestrem účinkují Jana Kocianová, Jaroslav Dvorský, Daniel Čapkovič, Nora Blahová, Zdeno Sychra nebo akordeonista Michal Červienka. Orchestr umělecky vede Mgr. art. Marek Bielik, pedagog Konzervatoře v Bratislavě a člen Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu.

Více informací o orchestru na http://artmusicorchestra.sk/

Čtěte více:

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.