úterý 19. března 2024 Josef

Superhrdina na zavolání: Projekt olomouckých studentů přináší dětem oblíbené komiksové postavy

V posledním měsíci jsme mohli zaznamenat opakovaný výskyt Iron Mana a Spider-mana v Olomouci. Kromě toho, že hledali MissOK, tak navštěvovali také nemocné děti a narozeninové oslavy.

Malý Kryštůfek bojuje s vážnou nemocí, jeho maminka si všimla fotografií na internetu s Iron Manem a před kamarádkou řekla, že by bylo fajn, kdyby mohl navštívit také jejího syna. Maminka napsala na stránky komentář a společně s Iron Manem uspořádala překvapení pro malého Kryštůfka. 

Pod superhrdinskými kostýmy se skrývají další hrdinové. A to Ludvík Urda a David Ritter, kteří se po předchozím úspěchu rozhodli pokračovat a stát se takovými „superhrdiny na zavolání“. Právník a biolog stojí za vznikem skupiny Olomouc Suit Craze, kde tvoří vlastní různé komiksové, anime, fantasy, herní kostýmy.

Díky vaší pomoci jsme již byli schopni udělat obrovskou radost nejen nemocnému Kryštůvkovi, ale teď už i malému Zbyněčkovi na jeho narozeninové oslavě. Rozhodli jsme se proto založit si vlastní stránku na Facebooku, kde si by si nás lidé mohli vyžádat přímo," říká Urda. „Při každé návštěvě si vymyslíme příběh. Třeba u Kryštofa jsme předstírali, že hledáme další superhrdiny do party, a že jsme si ho vyhlédli a vybrali,“ dodává. Jsou s ním dále v kontaktu a na konci jeho léčby, na začátku příštího roku, mají v plánu se za ním zase vrátit a ujistit ho v tom, že je pravý hrdina. „Chceme rozdávat radost a podporu všude, kde je potřeba,“ říká Iron Man alias Ludvík Urda.

Do budoucna plánují kluci rozšířit počet kostýmů a vystupovat na různých akcích. V minulém měsíci jste mohli zaznamenat, jak Iron Man hledá svojí Wonder Girl neboli MissOK. Působivá reklama zaujala nespočet lidí, kteří se s ním fotili a pózovali. Nyní takovou možnost nabízí duo Urda a Ritter.

Pokud máte o superhrdiny zájem, kontaktujete je přímo na jejich facebookovských stránkách OSC - Univerzální superhrdinové pro vás zde

Autoři | Foto Archiv OSC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.