čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Vánoce v zoo: nadílku dostanou zvířata i návštěvníci. Spustí se také nový web

Dveře nebo spíše brána ZOO Olomouc bude otevřená i na Štědrý den. A to dokonce i za zvýhodněné vstupné. Další novinkou bude spuštění nového webu.

Zoologická zahrada Olomouc nadělí v průběhu Štědrého dne dětské vstupné pro všechny dospěláky! Od 9:30 h dostanou nadílku i zvířata a předvedou vám, jak se jim dárky líbí.

Ten samý den, tedy 24.12., spustí zoo pilotní provoz svých nových webových stránek. Zoologická zahrada začala v loňském roce zavádět a postupně promítat do života zahrady, nový vizuální styl. „Stránky jsme zároveň chtěli upravit tak, aby bylo možné jejich využití v rámci široké škály moderních technologií, jako jsou mobilní telefony, tablety a podobně,“ uvedl ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň. „To vyžadovalo tak velké úpravy, že jsme se nakonec rozhodli pro zcela zásadní změnu, která přinese přerod do moderní podoby s jednoduchým použitím, snadnou orientací a zároveň větší množství informací, fotografií i video a audio záznamů,“ objasnil.

Už za dva dny si teda budete moci na stránkách www.zoo-olomouc.cz prohlédnout úplně nový vzhled, uspořádání, možnosti použití webu.

Kromě vánoční prohlídky probíhají v Olomouci také večerní komentované prohlídky. Klid, pohoda, vánoční výzdoba, teplý punč – to jsou bonusy, které v létě v zoo nenajdete. Chladné venkovní počasí, při kterém je řada zvířat mnohem aktivnější než za horka, je kompenzováno příjemně vytopenými pavilony a komentované prohlídky jsou pověstnou třešinkou na dortu. Průvodce vychází z dětského hřiště v areálu zoo: 17. 12., 23. 12. a 1. 1. v 16:00 h 25.-30. 12. v 16:00 a 18:00 h.

SVÁTEČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA POKLADEN

1. – 23. 12. 9:00 – 16:00 h

24. a 31. 12. 9:00 – 14:00 h

25. – 30. 12. 9:00 – 18:30 h

Areál je otevřen ještě 2 hodiny po zavření pokladen

Tisková zpráva | Foto Romana Kočařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.