sobota 20. dubna 2024 Marcela

Obětí teroristického útoku v Berlíně se stala Češka Naďa Čižmár, která v Německu pracovala

Obětí teroristického útoku v Berlíně, který se odehrál v pondělí večer na vánočních trzích na náměstí Breitscheidplatz, se stala i jedna Češka. Konkrétně jde o Naďu Čižmár, která pocházela ze Soběslavi. V Berlíně pracovala pro společnost 4flow management GmbH. 

Po třech dnech nejistot a ve velkém zármutku musím všem přátelům a příbuzným oznámit, že se moje manželka Naďa Čižmár stala obětí pondělního teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně,“ napsal ve čtvrtek večer na svůj facebookový profil její manžel Petr.

Rodině vyjádřil soustrast ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. „Doufal jsem, že se český občan v Evropě nikdy nestane obětí teroristického útoku. Jsem zarmoucen, že se tak stalo nyní v důsledku tohoto odporného teroristického činu. V této těžké chvíli hluboce soucítím s rodinou zesnulé,“ řekl.

Smrt Nadi Čižmár je vůbec prvním případem české oběti při teroristickém útoku v Evropské unii. Kromě šesti německých obětí a jedné české, zemřeli při terorstickém útoku polský řidič kamionu a turistky z Izraele a Itálie. Po pravděpodobném pachateli útoku, Tunisanovi Anisovi Amrim, stále pátrá policie v Německu a dalších evropských zemích. 
 

Autoři | Foto FB Nadi Čižmár 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.