pátek 29. března 2024 Taťána

Třináct splněných přání převážně nemocným dětem - od letu balónem přes módní molo až po operu

Přesně 13 splněných přání. Tolikrát vykouzlil projekt Plňme přání úsměv na tvářích převážně nemocných dětí, když jim daroval nezapomenutelné zážitky moha podob. „Stále věříme, že i díky prožitému splněnému snu jsme několika lidem změnili život a pomohli jim v jejich nelehké životní situaci,“ shrnula zakladatelka nadačního fondu Martina Koudelková.

V loňském roce projekt poprvé plnil přání i za hranicemi a to v Rakousku a na Krétě. Projekt Plňme přání, ale není jediným, kterým nadační fond pomohl. „Finančně jsme podpořili rehabilitace pro handicapované děti a děti v onkologické léčbě, přispěli jsme na ozdravné a rekondiční pobyty dětem po léčbě, podpořili jsme rozvoj tradičních řemesel v učňovském školství. Podporujeme také charitativní talk show M. K. SHOW Martina Krause,“ doplnila Martina Koudelková. Jak sama dodává, největší odměnou je pro celý nadační fond  úsměv a reakce těch, kterým je pomáháno.  

Přestože nový rok začal teprve před několika málo dny, nadační fond už nyní plánuje aktivity na ten nový. MA-MA Foundation má pro rok 2017 na seznamu již nyní čtyři přání vážně nemocných. Rovněž připravuje charitativní koncert, v květnu spolu se střední školou Kateřinky chystá velkou akci až za oceánem na Manhattanu v New Yorku a společně s partnery chystá i nový projekt, který představí na podzim.

Naplnit motto nadačního fondu „Pomáhat má vždy smysl“ se neobejde bez dobrovolníků, partnerů a ambasadorů, mezi které patří například Pražské Benátky provozující plavby na Vltavě a museum Karlova mostu, Český Goodwill, operní pěvkyně  Stanislava Šinkovská, zpěvák Jakub Děkan, herec Karel Zima a mnoho dalších.

V případě zájmu o spolupráci může pracovníky fondu kontaktovat i každý na emailu info@mamafoundation.cz.

Čtěte více:

Autoři | Foto Petr Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.