úterý 19. března 2024 Josef

Hejtman Ladislav Okleštěk ocenil tři mladíky za záchranu lidského života

Dominik Beran, student Střední lesnické školy v Hranicích, kterou zřizuje Olomoucký kraj, si v pondělí 24. dubna převzal z rukou hejtmana Ladislava Oklešťka medaili Olomouckého kraje. Ocenění získal spolu se svými dvěma kamarády Ondřejem Trněným a Markem Mozgou za záchranu lidského života při jedné z letošních dopravních nehod.

Stateční studenti ze sousedního Zlínského kraje se 21. března ocitli poblíž vážné dopravní nehody v obci Cvrčovice. Vozidlo tam narazilo do dvou stromů poblíž komunikace a zůstalo ležet na levém boku. Ještě před příjezdem jednotky HZS Zlínského kraje k místu události dokázali mladíci vytáhnout řidiče z havarovaného vozidla a poskytnout vážně zraněnému první pomoc.

„Nesmírně si jejich činu vážím a obdivuji odvahu, se kterou se bez váhání vrhli do záchrany cizího života. Ne všichni jsme schopni takto rychle reagovat v kritických situacích. Je mi ctí, že jim dnes mohu poděkovat a alespoň symbolicky odměnit za jejich duchapřítomnost,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Medaile Olomouckého kraje, které se udělují při zvlášť významných událostech, si mladíci převzali před zahájením zasedání krajského zastupitelstva.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.