úterý 19. března 2024 Josef

Divadlo Tramtarie předalo výtěžek z kalendáře olomouckému útulku

Dobročinný kalendář olomouckého Divadla Tramtarie přinesl výtěžek ve výši 10 tisíc korun. Členové divadla jej na začátku května slavnostně předali olomouckému Psímu útulku, sídlícímu v Neředíne. Právě na jeho podporu kalendář vznikl. Nafotili jej herci společně s pejsky a kočkami, které v útulku čekají na nové majitele.

Kalendář se fotil v létě loňského roku, každý měsíc reprezentoval jeden člen Divadla Tramtarie a jeden současný obyvatel útulku. Nafocení byli všichni stálí herci divadla, ale také technici, výtvarnice nebo vedení divadla.

„Říkali jsme si, že v divadle žádáme o granty a sponzorské příspěvky, tak že bychom chtěli také sami podpořit nějakou dobrou věc, aby ta energie byla vyvážená. A možná i proto, že naše divadlo je psům otevřené, přišel nápad na podporu útulku,“ říká ředitelka divadla Petra Němečková.

Kalendář ve formátu A3 a A4 šel rychle na odbyt, prvních 100 kusů bylo prodáno ještě během prosince, bylo tedy potřeba nechat kalendáře dotisknout. Poděkování patří brněnské firmě Motiv Press, která byla velice vstřícná a náklady na výrobu kalendáře snížila na minimum.

Výtěžek z prodeje v hodnotě 10.000,- Kč předaly organizátorky projektu a to výtvarnice Adéla Szturcová a herečka Barbora Šebestíková 5. 5. 2017. „Věřím, že díky naší práci se dostal útulek více do podvědomí olomoucké veřejnosti a spousta opuštěných pejsků si najde nový domov. Jsem ráda, že jsme touto cestou mohli vytěžit tak krásnou částku a tu věnovat na olomoucký útulek. Tímto bych chtěla poděkovat hlavně divákům Divadla Tramtarie, kteří si kalendář zakoupili a přispěli tak na dobrou věc.“ říká Barbora Šebestíková.

Autorkou kalendáře je olomoucká fotografka Andrea Simperová. 

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.